Just another WordPress.com site

STAHLFABRIK / JM SOLER

Josep Maria Soler entra a la música electrònica a l’edat de 12 anys, quan pren contacte amb el so sintètic que en aquest moment començava a denominar-se “Tecno-Pop”. De la mà de projectes com Human League, Rheingold, Ultravox, Cabaret Voltaire, comença a crear el seu interès pels sintetitzadors i tot el seu entorn. Amb els anys es va cultivant una magna col.lecció de material discogràfic relacionat amb el medi musical electrònic, desembocant en l’actualitat com una de les més extenses col.leccions d’aquesta temàtica de tot el país.

 
Als 20 anys contacta amb un altre col.leccionista de música electrònica, José Manuel González, amb el que col.labora en un projecte musical destinat a produir so electrònic underground al més pur estil industrial dels anys 80. El projecte no va acabar de quallar per falta de recursos, de manera que va seguir dedicant el seu temps a la investigació del medi musical electrònic.

 
Per fi, el 2008, comença a adquirir sintetitzadors i equips de manera progressiva, la qual cosa va significar la disponibilitat absoluta per fer realitat tots aquells projectes sonors que fins ara només existien en la seva ment o en certs esbossos creats al llarg dels anys. Amb tot l’estudi muntat crea, el 2009, el projecte STAHLFABRIK, primer en forma de duo amb el seu amic cordovès Jesús Díaz i posteriorment en solitari després de la creació del projecte Encke per part d’aquest últim, la qual cosa no va significar una separació d’ambdós membres ja que segueixen col.laborant junts en temes puntuals.

 
En el mateix 2009 componen el que seria la seva primera idea de disc: STAHL, a mitjans d’aquest any, s’inclou un tema (“Camino”) en el recopilatori de música industrial hispano-americà “RUIDO LATINO”. A finals d’any, compon el seu disc en solitari “TORN”, una cosa més rítmica que els seus anteriors treballs però sense abandonar el rerefons fosc i industrial del seu sò. Ja el 2010 torna a col.laborar amb Jesús Díaz en un tema (“A Palo Limpio”) destinat al recopilatori de grups industrials espanyols “NEW WORLD ORDER” amb el segell GH Records. També el 2010, s’inclou un tema de STAHLFABRIK (“Sebensuí”) al recopilatori GER-MEN 3.
Finalment, a finals de 2010, Stahlfabrik configurat ja com a projecte en solitari, comença a crear temes de forma continuada, el que culmina a principis de 2011 en l’àlbum “CV-GATE”.
El so de STAHLFABRIK està fet amb sintetitzadors reals, majoritàriament analògics, amb absència total de programes de virtualització. La idea d’un món apocalíptic inundat d’ambients industrials és el que impregna el resultat final de la seva proposta sonora.

*************************************************************************************************************************************************************************************

Josep María Soler entra en la música electrónica a la edad de 12 años, cuando toma contacto con el sonido sintético que en ese momento empezaba a denominarse “Tecno-Pop”. De la mano de proyectos como Human League, Rheingold, Ultravox, Cabaret Voltaire, empieza a crearse su interés por los sintetizadores y todo su entorno. Con los años se va cultivando una magna colección de material discográfico relacionado con el medio musical electrónico, desembocando en la actualidad como una de las más extensas colecciones de esta temática de todo el país.

A los 20 años contacta con otro coleccionista de música electrónica, José Manuel González, con el que colabora en un proyecto musical destinado a producir sonido electrónico underground al más puro estilo industrial de los años 80. El proyecto no acabó de cuajar por falta de recursos, por lo que siguió dedicando su tiempo a la investigación del medio musical electrónico.

Por fin, en 2008, empieza a adquirir sintetizadores y equipos de manera progresiva, lo cual significó la disponibilidad absoluta para hacer realidad todos aquellos proyectos sonoros que hasta la fecha solo existían en su mente o en ciertos bocetos creados a lo largo de los años. Con todo el estudio montado crea, en 2009, el proyecto STAHLFABRIK, primero en forma de dúo con su amigo cordobés Jesús Díaz y posteriormente en solitario tras la creación del proyecto Encke por parte de este último, lo cual no significó una separación de ambos miembros ya que siguen colaborando juntos en temas puntuales.

En el mismo 2009 componen lo que sería su primera idea de disco: STAHL; a mediados de ese año, se incluye un tema (“Camino”) en el recopilatorio de música industrial hispano-americano “RUIDO LATINO”. A finales de año, compone su disco en solitario “TORN”, algo más rítmico que sus anteriores trabajos pero sin abandonar el trasfondo oscuro e industrial de su sonido. Ya en 2010 vuelve a colaborar con Jesús Díaz en un tema (“A Palo Limpio”) destinado al recopilatorio de grupos industriales españoles “NEW WORLD ORDER” con el sello GH Records. También en 2010, se incluye un tema de STAHLFABRIK (“Sebensuí”) en el recopilatorio GER-MEN 3.

Finalmente, a finales de 2010, Stahlfabrik configurado ya como proyecto en solitario, empieza a crear temas de forma continuada, lo que culmina a principios de 2011 en el álbum “CV-GATE”.

El sonido de STAHLFABRIK está hecho con sintetizadores reales, en su mayoría analógicos, con ausencia total de programas de virtualización. La idea de un mundo apocalíptico inundado de ambientes industriales es lo que impregna el resultado final de su propuesta sonora.

DISCOGRAFIA

Anuncis

One response

  1. jordi

    enorme . em va regalar el Ars en un programa de radio i pocs son els dies que no l´escolti.

    Mai 30, 2017 a les 5:45 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s