Just another WordPress.com site

MARC EGEA

 Marc Egea, Barcelona, 1973

A l’edat de vuit anys inicia estudis de solfeig i flabiol. Llicenciat en filosofia per la Universitat Central de Barcelona (1997). Com a instrumentista, a partir de 1996 s’especialitza en la viola de roda. Assisteix a dos cursets de organitzats per la Asociación Ibérica de la Zanfona amb Gilles Chabenat (1997) i amb Valentin Clastrier (1999) i un organitzat pel Centre Artesà Tradicionàrius amb Pascal Lefeuvre (2001). Ha estudiat harmonia en una acadèmia privada. Estudia trompeta amb professors particulars.

Inicia la seva carrera com a músic professional l’any 1992 amb el trio Músics de Safeu. Col·laborà com a intèrpret en enregistraments de diverses formacions i artistes internacionals del món de la música tradicional, ètnica i experimental. Fou membre fundador de diverses formacions de música tradicional, de riproposta o experimental. Ex-membre de El Pont d’Arcalís, un dels grups de folk més prestigiosos d’Europa, amb qui ha enregistrat quatre CD’s. Ha estat músic en diverses ocasions per a grups de dansa. Ha actuat en escenaris de tot el món.

Actualment és membre integrant de la BiB (Banda d’Improvisadors de Barcelona). És director de la fanfàrria Big Bang Valona de Sant Pol de Mar. És membre fundador del quartet d’ethno-jazz Kaulakau (amb qui ha editat dos CD’s titulats Bernoiver, Discmedi, 2008 i In Fabula, Discmedi, 2010, guanyador del millor disc de folk de l’any 2010 per la revista Enderrock), del Trio Maram, amb Mariona Sagarra (veu) i Marina Albero (salteri) i del quartet de música oriental Adufera. Forma duet amb el pianista i teclista Peter Skuce, amb l’acordionista Cati Plana i amb el percussionista Mauricio Molina. Membre del grup Tarannà+Cobla.

Fou, entre el novembre del 2002 i l’octubre del 2003, membre resident del Festival LEM de músiques contemporànies, el director del qual, Víctor Nubla, li confià una composició per ala Banda Municipal de Barcelona (estrenada el 31 d’octubre del 2003).

Ha treballat en el món de la dansa contemporània amb Alexis Eupierre, Àngels Margarit, Vika Kleiman i Isidre Rebenaque.

En el món de la poesia treballa actualment amb els poetes i rapsodes Anna Maluquer i Salvador Giralt.

Compositor de peces musicals per a obres teatrals (La disputa de l’ase, dirigida per Albert Mestres). Compositor de músiques per a recitals poètico-teatrals: Les ratlles del món, músiques i lletres, amb el rapsoda Francesc Ten, amb qui va editat un CD titulat Les ratlles del món (AUDIOVISUALS DE SARRIÀ, 2003); Sonets de Shakespeare per a viola de roda, actor i actriu (estrenat l’abril del 2004); Coromines i els poetes (estrenat el novembre del 2005); Salvatge cor, d’Albert Roig (2002-2007); Salflorvatge, d’Ester Xargay (estrenat l’abril del 2011).

Amb Peter Skuce, va composar de les músiques per al Museu Diocesà de Lleida (inaugurat el desembre del 2007).

Compositor de obres per a cambra, banda simfònica, cobla, conjunt de metall, cor, etc.

DISCOGRAFIA A ESPAIS NETLAB

WEB

BLOC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s